Neighborhood  Feminists & Anna Charmu

Altijd ben ik op zoek naar manieren om Anna Charmu sieraden een betekenisvolle boodschap te geven. Ik ben trots om te delen dat ik met mijn sieradenmerk een armband heb ontworpen ter ondersteuning van Neighborhood Feminists in hun strijd tegen menstruatiearmoede. Deze samenwerking is een krachtig middel om meer mensen bewust te maken van het schrijnende probleem van menstruatiearmoede in Nederland. Neighborhood Feminists, een stichting gevestigd in Amsterdam, zet zich in om de impact van menstruatiearmoede in Amsterdam te verminderen o.a. door Menstruation Stations te plaatsen door de hele stad. Menstruation Stations zijn zelfbedieningskastjes die door hen op gemakkelijk bereikbare locaties zijn geplaatst, gevuld met gratis menstruatieproducten. Menstruatiearmoede treft mensen van verschillende leeftijden,  opleidingsniveaus en achtergronden. Ze doen onderzoeken, hebben cijfers en doen dus niet zomaar iets. (Wist jij dat 27% van de menstruerende mensen in Amsterdam hebben menstruatiearmoede ervaren in de laatste jaar?) Samen hopen we de aandacht te vestigen op deze belangrijke kwestie, want het is een zaak van gelijkheid, waardigheid, én volksgezondheid.  
De naam van de organisatie zegt eigenlijk al alles. Het is een sisterhood, en dat vind ik geweldig. De steun van andere vrouwen waardeer ik enorm, en voor mij persoonlijk is dit een van de belangrijkste aspecten in het leven. Voor het geval je het nog niet wist, heb ik mijn merk vernoemd naar mijn oma, Anna. Zelf heb ik nooit persoonlijk te maken gehad met menstruatiearmoede, maar ik heb gezien hoe sommige vrouwen in mijn omgeving wel een helpende hand konden gebruiken. Mijn oma was altijd iemand die anderen die helpende hand bood. Op het moment dat zij nog leefde realiseerde ik me niet hoe waardevol mijn oma eigenlijk was; ik was slechts 8 of 9 jaar oud toen ze overleed. Gelukkig leer ik nu dagelijks van de manier waarop zij was en maakt het me trots dat ik mijn sieraden naar haar heb vernoemd.
De UNITY armband staat dan ook symbool voor eenheid. Deze armband is bedoeld voor elke krachtige vrouw. Laten we onze rug recht houden en ons hoofd omhoog, want samen staan we sterk. Jij mag weten en herinnerd worden dat je genoeg bent, dat je al je kracht mag omarmen en loslaten! Het ontwerp van de armband omvat daarom twee ovale cirkels; deze symboliseren de emoties en eigenschappen die we doorgeven, zoals ik van mijn oma heb geleerd en ook de menstruatiecyclus.
Met 1 verkochte armband kan Neighborhood Feminists mensen helpen voor 2 menstruatie cyclus. Bij verkoop van 5 armbanden kan Neighborhood Feminists een Menstruation Station vullen voor 10 volledige cyclussen, hoe meer armbanden we verkopen hoe beter natuurlijk. Wil jij graag meer doen voor Neighborhood Feminists dan alleen deze armband kopen? Check de buttons below voor meer info.